7 عامل تحول دیجیتال صنعتی

7 عامل تحول دیجیتال صنعتی

7 عامل تحول دیجیتال صنعتی

iluxus

7 عامل تحول دیجیتال صنعتی بخش صنعت در یک فرآیند تکاملی غوطه ور است که هدف آن بهبود فرآیندهای فعلی، کارآمدتر کردن آنها و تبدیل کارخانه سنتی به یک کارخانه هوشمند است.

بیایید نگاهی به مراحل مختلفی بیندازیم که مسیر صنعتی را در سراسر جهان مشخص کرده است:

اولین انقلاب صنعتی

iluxus

اولین انقلاب صنعتی مبتنی بر استفاده از تجهیزات مکانیکی بود که توسط آب و بخار هدایت می شد.

انقلاب صنعتی دوم

iluxus

در دوم، استفاده از برق همراه با معرفی فرآیندهای کاری و تقسیم کار به منصه ظهور رسید.

انقلاب صنعتی سوم

iluxus

سومین نقطه عطفی با ظهور الکترونیک و فناوری اطلاعات (IT)، با هدف ترویج تولید خودکار است.

انقلاب صنعتی چهارم یا صنعت 4.0

iluxus

انقلاب صنعتی چهارم و کنونی، که به عنوان صنعت 4.0 نیز شناخته می شود، شامل تغییرات ساختاری در سطوح سازمانی، تولیدی و مدیریت مشتری به منظور دستیابی به کارخانه های کارآمدتر و مولدتر متصل به یکدیگر از طریق سیستم های مستقل است.

علاوه بر این، تولید و تجزیه و تحلیل داده ها بدون نیاز به مشارکت افراد، از طریق استفاده از پلتفرم های مدیریت و کنترل متمرکز امکان پذیر است.

توانمندسازهای تحول دیجیتال چیست؟

iluxus

توانمندسازهای دیجیتال ابزارهای فناورانه ای هستند که با نزدیک کردن این فناوری ها به واقعیت شرکت ها و ایجاد امکان پیاده سازی آن ها به صورت روزانه، ظرفیت هدایت تحول دیجیتال صنعت را دارند.

مزایا و مزایای اجرای آنها

iluxus

توانمندسازهای تحول دیجیتال، بهینه سازی مورد انتظار و مورد انتظار فرآیندهای شرکت را با هدف حفظ و/یا بهبود کیفیت و حجم خروجی ها، افزایش کارایی در تمام عناصر زنجیره ارزش صنعتی به همراه دارند.

از فرآیندهای استراتژیک گرفته تا فرآیندهای عملیاتی و فرآیندهای پشتیبانی.

انواع توانمندسازهای فناوری بر اساس منطقه

iluxus

برای تشبیه با یک سیستم چرخ دنده، هر یک از بخش هایی که قادر به انتقال حرکت هستند، معادل بازیگران اصلی مختلف (فرایندها، تیم، مشتری و رهبری) هستند که باعث تغییر می شوند. در حالی که توانمندسازهای دیجیتال به عنوان روان کننده عمل می کنند تا همه چیز به روشی بهینه جریان یابد.

بیایید به توانمندسازها به طور عمیق نگاه کنیم:

توانمندسازهای دیجیتال برای ترکیب دنیای فیزیکی و دیجیتالی

1. سنسورها و سیستم های تعبیه شده

iluxus

توانمندسازهای ترکیبی دنیای فیزیکی و دیجیتالی به این دو جهان اجازه می‌دهند که با گرفتن اطلاعات از دنیای فیزیکی یا با تبدیل اطلاعات دیجیتال به یک عنصر فیزیکی، به یکدیگر متصل شوند.

به عنوان مثال، فن آوری حسگر در ابزار تولید گنجانده شده است، کارایی یا عملکرد آن را افزایش می دهد، بنابراین فرآیند را بهینه می کند.

2. روباتیک پیشرفته

iluxus

ربات ها در حال حاضر بخشی از زندگی روزمره ما هستند، هم در سطح خانگی در ساده ترین شکل خود، و هم در سطح صنعتی، جایی که نقش کلیدی در اجرای سریع و خودکار وظایف دارند. روباتیک پیشرفته یک قدم فراتر می رود و ارتباط دو طرفه بین روبات ها و سیستم های کنترل برقرار می کند.

3. امنیت سایبری

iluxus

اطلاعات جمع آوری شده توسط حسگرها، پوشیدنی ها و سایر عناصر باید در اختیار برنامه های مدیریتی قرار گیرد و بالعکس. برای انجام این کار، باید به طور ایمن در محیط اینترنت منتقل شود.

4. قابلیت اتصال و تحرک

iluxus

در دنیای جهانی شده، اطلاعات می توانند توسط چندین دستگاه و افراد در هر مکان و هر زمان مصرف شوند. بنابراین نه تنها انتقال اطلاعات ضروری است، بلکه پردازش آنها نیز نیاز به منابع ذخیره سازی و پردازش بیشتری دارد.

5. رایانش ابری

iluxus

فناوری Cloud با بهره‌گیری از منابع محاسباتی اینترنتی برای فرآیندهای ذخیره‌سازی و پردازش داده‌های با حجم بالا بدون نیاز به سرمایه‌گذاری در زیرساخت فناوری اطلاعات خود، انعطاف‌پذیری و مقیاس‌پذیری را فراهم می‌کند.

6. راه حل های تجاری (نرم افزار برای CRM، ERP، و غیره)

iluxus

راه برای ردیابی رویت اقداماتی که در استراتژی کسب و کار و همچنین مدیریت با مشتریان انجام می شود، از طریق استفاده از برنامه های کاربردی یا سیستم های مدیریت کسب و کار است که شامل فرآیندهای تولید، فروش، حسابداری، لوازم و غیره است.

7. راه حل های هوشمند و کنترل (BigData و Analytics)

iluxus

در این زمینه، Big Data اهمیت ویژه ای پیدا می کند زیرا امکان انباشت گسترده داده ها و تجزیه و تحلیل هوشمندانه آن را در زمان واقعی فراهم می کند، اطلاعات ارزشمندی را برای تصمیم گیری، بهینه سازی فرآیندها و افزایش هوش تجاری ارائه می دهد.

این پلتفرم مبتنی بر فناوری‌های IoT و Big Data با کاربرد هوش مصنوعی (AI) است و می‌تواند کنترل تمامی توانمندسازهای فوق‌الذکر را به صورت متمرکز گرد هم بیاورد و در نتیجه چشم‌اندازی 360 درجه از شرکت و فرآیندهای آن به دست آورد.

MES در مقابل SCADA در صنعت 4.0

iluxus

صنعت 4.0 شرکت های قرن 21 را در کجا قرار می دهد؟ آنها به دلیل به کارگیری فناوری های جدید در فرآیندهای خود در دوره ای از عطف و دگرگونی قرار دارند.

هدف از این امر کنترل و مدیریت کارایی ماشین آلات و اپراتورها و در نتیجه تبدیل آنها به سازمان های هوشمند است.

اجرای سیستم های ضبط و مدیریت، مانند MES و SCADA، با هدف ایجاد چشم اندازی جهانی و به روز برای بهبود فرآیندها و بهینه سازی تولید است.

در این مقاله ویژگی های هر سیستم و تفاوت آن ها را به شما می گوییم.

MES

iluxus

MES مخفف Manufacturing Execution System است. این یک سیستم پیشرفته است که برای شرکت های صنعتی اعمال می شود.

از آنجایی که ماموریت اصلی آن برنامه ریزی تولید از نظر کیفیت و موجودی به منظور تسریع و بهبود تصمیم گیری در کارخانه است، بر تولید تمرکز دارد.

به طور کلی، می توان آن را به عنوان ابزاری با هدف بهبود کارایی در کارخانه های تولید، که به عنوان OEE نیز شناخته می شود،

توابع آنها عبارتند از:

ارائه سفارشات تولید از قبیل: تاریخ تحویل، دسته ای، اولویت بندی دستی و … به عبارت دیگر اجرای سفارشات را تسهیل می کند و به طور همزمان به بهره وری بیشتر اپراتور کمک می کند. علاوه بر داشتن قابلیت تعیین تکلیف به پرسنل.

محاسبه عملکرد (OEE) و تعیین دلایل تلفات بازده. این تلفات می تواند ناشی از خرابی، تنظیمات و تنظیمات ماشین آلات باشد. با دانستن این داده ها می توان درصد واقعی عملکرد و بهینه سازی کارخانه را تعیین کرد.

کاهش هزینه ها با اندازه گیری هزینه های واقعی تولید. چگونه اندازه گیری می شوند؟ سیستم‌های MES اطلاعات مربوط به هزینه‌های کارخانه، اپراتور و مواد خام را با نظارت بر فعالیت‌های در حال انجام برای ارائه هزینه واقعی هر سفارش تولید ترکیب می‌کنند.

پیش بینی حوادث و/یا خطاهای پیش بینی نشده احتمالی. به لطف در دسترس بودن مداوم اطلاعات در زمان واقعی، پیش بینی و تجسم تغییرات در تولید و تصمیم گیری سریع و مناسب در هر شرایطی آسان تر است.

اسکادا

iluxus

SCADA یا Supervisory Control And Data Acquisition، یک سیستم نظارت، کنترل و جمع آوری داده است که مدیریت از راه دور را با نظارت بر تجهیزات،

تعامل بین دستگاه های میدانی و کنترل و بهینه سازی از طریق مجموعه ای از نرم افزارها و سخت افزارها تسهیل می کند.

جمع آوری می کند تا یک نقشه مفهومی در زمان واقعی از سازمان ایجاد کند. به این ترتیب نظارت محلی و از راه دور کارخانه های مختلف صنعتی به یک کار ساده و سریع تبدیل می شود.

وظایف این سیستم عبارتند از:

iluxus

دسترسی از راه دور. سیستم SCADA دارای مزیت بزرگی است که عملکردهای خود را به طور موثر و سریع با دسترسی از راه دور انجام می دهد.

ذخیره سازی اطلاعات و گزارش. جمع آوری مداوم داده ها و تسهیل آن برای صادرات و واردات اطلاعات به برنامه های خارجی، سیستم SCADA تحقق گزارش های OEE را تسهیل می کند.

تعامل با دستگاه هایی مانند حسگرها، اتومات ها (PLC)، تجهیزات و … به این ترتیب اتوماسیون ساختمان آترینا امکان پردازش داده های خاص برای هر فرآیند وجود دارد.

تطبیق پذیری. این یک سیستم منعطف است که اجازه می دهد تا منابع اضافی 7 عامل تحول دیجیتال صنعتی را به روشی آسان و ساده اضافه کنید.

MES VS SCADA
iluxus

به طور خلاصه، MES و SCADA دو سیستمی هستند که برای بهبود عملکرد کلی فرآیندهای تولید در حال انجام، به طور پیوسته کار می کنند.

ماشین آلات، اپراتورها، تاسیسات، تعمیر و نگهداری و غیره که کنترل و نظارت را از طریق یک چشم انداز جهانی تسهیل می کند. وضعیت یک شرکت هوشمند در زمان واقعی.

دیدگاهی بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی شود.